René van der Meer / freelance redacteur

Treffende teksten. Print en online.

reportages

LA aan je voeten (Het Parool)
Je hebt geen auto nodig om Los Angeles te ontdekken. Een metrokaart en een paar gympen brengen je vlotter langs de bekendste en verrassendste locaties. Lees verder

Hopen op een groene hemel (AD Reiswereld)
De Lofoten zijn geknipt voor een ontmoeting met het noorderlicht. Maar het is nooit zeker of en wanneer de hemel groen zal kleuren. Ook niet op deze Noorse eilandengroep.
Lees verder

Overgave aan de Nijl (AD Reiswereld)
Eenmaal gewend aan de bescheiden boot kan een ontspannen cruise over de Nijl beginnen. Inclusief uitstapjes naar het oude Egypte en mummiespel met wc-papier.
Lees verder

Sporen van de oorlog (Wegener Dagbladen)
De oorlog is voorbij, maar tastbare herinneringen aan de strijd tussen Noord- en Zuid-Vietnam zijn in Saigon nooit ver weg. Een bezoek aan Saigon in het spoor van de strijd.
Lees verder

Iedereen een beetje Ier op Saint Patrick’s Day (AD Reiswereld)
Gehuld in het groen viert Dublin volgende week feest op Saint Patrick’s Day. Je hoeft geen Ier te zijn om in te haken.
Lees verder.

Groen Chicago (AD Reiswereld)
Met dank aan een milieubewuste burgemeester mag Chicago zich een van de milieuvriendelijkste steden van Amerika noemen. De perfecte plek om de States op een duurzame en gezonde manier te beleven.
Lees verder

Buffet voor haaien (Wegener Dagbladen)
De oostkust van Florida is de enige plek ter wereld waar de strandwacht de klok gelijk kan zetten op een haaienbeet. Badplaats New Smyrna Beach staat zelfs bekend als hoofdstad van de haaienaanvallen. „Het is een lopend buffet voor haaien.”
Lees verder

Langs reuzen van staal en beton (de Standaard)
Een bezoek aan Chicago betekent een bezoek aan de geboortegrond van de wolkenkrabber. Met je blik omhoog ontdek je de historie en charme van deze Amerikaanse metropool.
Lees verder

Straatcircus in Edinburgh (AD Reiswereld)
Het Edinburgh Festival Fringe mag dan het grootste kunstfestival ter wereld zijn, buiten de zalen maakt het straattheater de dienst uit.
Lees verder

Per spoor door de achtertuin van Amerika (AD Reiswereld)
Laat de auto staan en vergeet binnenlandse vluchten. Voor een veelzijdige reis door Amerika pak je de Sunset Limited. Een driedaagse trip in een trein vol hartelijke Amerikanen.
Lees verder

Bijkomen op een eiland van suiker (AD Reiswereld)
Mauritius mag dan bij uitstek het eiland zijn om je huwelijksreis te vieren, ook zonder geliefde heet dit paradijs in de Indische Oceaan je welkom.
Lees verder

De menukaart van Singapore (AD Reiswereld)
Met stokjes, bestek of blote handen. Eten in Singapore is volkssport nummer één. Maar waar schuif je aan in een culinaire hoofdstad?
Lees verder

L.A. in het spoor van The Doors (Het Parool)
Los Angeles Californië was de stad van The Doors. Onder leiding van Jim Morrison maakte de band zich hier eind jaren zestig onsterfelijk en de plekken die toen een rol speelden, zijn nog steeds een bezoek waard. Een trip door L.A. City, in het spoor van The Doors.
Lees verder

Scheuren langs Golden Gate Bridge (AD Reiswereld)
Het is geel en rijdt door San Francisco. De GoCar, een gemotoriseerde driewieler waarin je door de stad koerst terwijl een ingebouwde computerstem je bijpraat over de omgeving. Het blijkt een bijzonder ritje. ‘In de verte doemt de Golden Gate Bridge op. En dan gaat het mis’
Lees verder

Topgitaren van vergeten moerashout (Gitarist)
Op zo’n vijf kilometer afstand van New Orleans’ befaamde House of Blues staat de werkplaats van New Orleans Guitar Company. Vincent Guidroz, eigenaar en bouwer, maakt hier gitaren van o.a. eeuwenoude bomen die hij persoonlijk uit de nabijgelegen moerassen haalt. Met succes, want steeds meer topmuzikanten weten zijn werkplaats te vinden.
Lees verder

Cowboys in de polder (HP/De Tijd)
Jaarlijks trekken zo’n twinitgduizend liefhebbers naar Den Bosch voor het grooste countryfestival van Europa. Op zoek naar saamhorigheid en het fatsoen van vroeger. ‘Country betekent dat je tevreden bent met wat je hebt.’
Lees verder

Zon, zee en carnaval (AD Reiswereld)
Ook op het Portugese tropeneiland Madeira staat carnaval jaarlijks op de agenda. Carnavallen in de zon? Dat is weer eens wat anders dan klappertanden in je boeren kiel op de verregende markt van Oeteldonk.
Lees verder

May 8th, 2010 at 4:14 pm

Posted in

Leave a Reply