René van der Meer / freelance redacteur

Treffende teksten. Print en online.

achtergrondverhalen


Franse verleidster: Brigitte Bardot (CJP Magazine)

Helemaal ongelijk kon je de vader van Brigitte Bardot niet geven, toen hij een pistool onder de kin van filmmaker Roger Vadim duwde en dreigde hem neer te knallen als deze zijn dochter niet met rust zou laten.
Lees verder


Geniale gek: Brian Wilson (CJP Magazine)
Hij zag het grote plaatje en stuwde The Beach Boys naar de top. Eenmaal boven wachtte Brian Wilson een val die veertig jaar zou duren.
Lees verder


Heb je even voor mij? (AD Weekend)

Een luisterend oor, praktische hulp of een beetje gezelligheid kan voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, net het verschil maken.
Lees verder

Kleine reus: Woody Allen (CJP Magazine)
Vanachter zijn eeuwig zwarte montuur houdt Woody Allen zijn koers scherp in de gaten. Met succes. In dertig jaar tijd is meneer uitgegroeid tot een on- misbare speler in de internationale filmwereld.
Lees verder

Groetjes uit Berlijn (CJP Magazine)
Het is een gekke tijd in Berlijn, eind jaren zeventig. Terwijl volwassenen hun weekend inluiden met schnapps grijpen veel jongeren naar iets stevigers. Zo ook Christiane Felscherinow.
Lees verder

‘Weertje hè?’ (AD Weekend)
Negen van de tien Nederlanders vinden het lastig om een praatje te maken. Gelukkig is het voeren van een kort gesprek te leren.
Lees verder

Altijd een helder hoofd (AD Weekend)
Het klinkt als een sekte: miljoenen mensen praten in termen als ‘stuff’ en ‘next action’. Zij denken nooit meer op de verkeerde momenten aan de verkeerde dingen. Het zijn aanhangers van Getting Things Done en zeggen hun zaakjes altijd op orde te hebben en nooit achter de feiten aan te lopen.
Lees verder

Blondie: Barbie met ballen (CJP Magazine)
Van de rafelige punkscene tot de glamour van de Hall of Fame. Debbie Harry en haar band Blondie stond alles.
Lees verder

Een extra bord op tafel (AD Weekend)
Natuurlijk willen ouders het liefst zelf hun kind opvoeden. Maar dat lukt niet altijd. Vorig jaar werden in Nederland 24.000 pleegkinderen opgevangen, in 13.000 pleeggezinnen.
Lees verder

Klik hier voor een betere wereld (AD Weekend)
Vergeet het gesleep met spandoeken. De moderne activist laat online van zich horen en verzamelt vanachter zijn beeldscherm duizenden aanhangers. Handig, maar wat is de impact van een digitale demonstratie?
Lees verder

Invoegen zonder stress (AD Weekend)
Eén op de twintig automobilisten heeft een vorm van rijangst en zit bang of helemaal niet meer achter het stuur. Rijangst is te verhelpen, maar over de juiste aanpak lopen de meningen uiteen. ‘Je moet angst bij de bron aanpakken.’
Lees verder

Supermarktliefde (CJP Magazine)
Vrouwen, dokters, drama en liefde. Kluun hield er een boek en een film aan over. Het is tevens het eeuwige thema van het stiefkind van de boekenkast: de doktersroman. Samen met de Bouquetboekjes hoeft dit genre doorgaans niet te rekenen op warme woorden of een verfilming. Waarom eigenlijk niet? En wie leest en schrijft die boeken?
Lees verder


May 8th, 2010 at 4:16 pm

Posted in

Leave a Reply